Huomaathan, että Romilly on virtuaalitalli eikä mitään tapahdu oikeassa elämässä. Kuvissa esiintyvillä eläimillä tai ihmisillä ei ole mitään tekemistä tallin kanssa.

Please note that Romilly is a sim-game stable and nothing happens in real-life. The animals and people appearing on the pictures have nothing to do with this sim-game stable.

God Particle - päiväkirja

Yhteensä 9 merkintää.

  1. Päiväkirjamerkintä

Taluttelin Particlea pitkin tallipihaa orin ollessa kerrankin rauhallinen. Se oli kai väsynyt rankasta kilpailukaudesta, joka oli vihdoin edellisenä päivänä päättynyt. Tarjosin Particlelle porkkanaa, jonka ori nappasi heti parempiin suihin. Taputin sitä kaulalle ja kehaisin samalla ihmetellen missä Davis viipyi. Olimme viemässä Particlea Scipion kanssa kesälaitumella, jotta orit saisivat teutaroida keskenään ja kasvattaa kuntoa kohti edessä olevaa jalostuskautta varten.

Vihdoin Davis saapasteli Scipion kanssa tallista: ”Anteeksi meillä kesti, en millään malttaisi viedä tätä laitumelle!” Uskoin kyllä Davisin selittelyä, olihan Scipio hänen silmäteränsä ja tunne näytti olevan molemminpuolinen. Lähdimme yhdessä taluttelemaan oreja kohti laidunta Particlen vihdoin herätessä. Se säpsähti jotain itse kuvittelemaansa uhkaa ja hypähti hieman pystyyn. ”Raaaauhaa, koitetaanpa nyt päästä ehjin nahoin laitumelle asti höppänä!” Rauhoittelin Particlea. ”Tämäkin sitten heräsi. Olisit vain nähnyt kuinka kilttiä poikaa äsken oltiin tallin pihalla. Particlella ei käynyt edes mielessä säikkyä mitään, hyvä ettei nukahtanut.” Kerroin Davisille. ”No eiköhän se siitä asetu, kun pääsee orilaitumelle hetkeksi,” Davis virkkoi ja silitteli Scipion kaulaa riimunnarun roikkuessa puolihuolimattomasti toisessa kädessä.

Päästyämme laitumen porteille alkoi Particleen tulla yhä enemmän virtaa. Se varmasti tiesi pääsevänsä vihdoin kauan kaivatulle lomalle. Scipio sen sijaan löntysteli Davisin perässä kiltisti, kuin mikäkin ruuna. Avasin portin ja talutin Particlen kauemmas yrittäen pitää sen edes jotenkin hallinnassani. Ori mulkoili kaikkea ja säpsyi tämän tästä. Davisin päästyä porttien sisäpuolelle päästimme orit yhtä aikaa irti. Particle sinkaisi kuin tykin suusta ja katosi häntä soihtuna kohti laitumen takanurkkaa. Scipio empi hetken Davisin vierellä, mutta lähti sitten ensin rauhallisemmassa laukassa, sitten pikku hiljaa kiihdyttäen Particlen perään. Orit olivat kyllä lomansa ansainneet.
Kirjoittanut Asil, VRL-05567

29.03.2017

  2. Valmennus

Olin pitkästä aikaa ilmoittautunut Cas Hoedemakerin esteklinikalle. Pidin miehen opetusmetodeista, mutta hänellä oli harvemmin aikaa tulla meille Romillyyn pitämään valmennusta ja minulla oli harvemmin aikaa lähteä hänen klinikoilleen. Ratsukseni valikoitunut Particle oli ollut viime aikoina huippuvireessä ja se olikin hoitanut lämmittelyt esimerkillisen hyvin. Kuuntelin Hoedemakerin opastusta ensimmäiseen tehtävään ja yritin imeä kaikki opit häneltä muistiini.

Aloittaisimme pienellä kolmen esteen jumppasarjalla, josta piti jatkaa melko tiukka kurvi oikealle. Olin mielissäni, sillä tiesin Particlen joutuvan kunnolla töihin ja oppivani itse tehtävästä paljon. Teimme tehtävän viitisen kertaa, ennen kuin Hoedemaker oli tyytyväinen. Hän pyysi joka kerta meitä kaartamaan entistä tiukemmin seuraavalle esteelle, ja lopulta teimmekin melkein laukkapiruetin jumppasarjan jälkeen. Tai siltä se ainakin tuntui vauhdikkaan Particlen selässä.

Seuraavaksi ratsastimme kolmen esteen pienoisrataa, joka sisälsi sekä tiukemman kaarroksen seuraavalle esteelle, että pienen irroittelupätkän, jolla saisimme Particlen kanssa näyttää miten aikaa kiritään. Hoedemaker ei joutunut tällä kertaa pyytämään meitä yhtä useasti uusimaan tehtävää ja olinkin ylpeä, enimmäkseen ehkä itsestäni, mutta tietysti myös Particlesta. Ori oli parantanut huimasti sitten ensimmäisen valmennuksemme.

Tehtyämme molemmat pienemmät tehtävät kunnialla loppuun koko valmennusryhmä, aloitimme ison radan hyppäämisen. Tai ison ja ison, esteitä ei nostettu 130cm korkeammalle, mutta rata oli vaativa ja pitkä. Hoedemaker ajoi ylimääräiset ratsukot viereiselle verryttelykentälle ja otti ainoastaan yhden valmennettavan kerrallaan hyppäämään. Näin saimme kuulemma treeniä myös kisapaikalla oman vuoromme odottamisesta ja toki turvallisuutta ei voinut ohittaa estekorkeuden noustessa.

Vuoromme alkaessa Particle puhkui innosta, se yritti muutaman kerran painaa ohjillekin saadakseen jo lähtökäskyn, mutta kokosin sen mieleisekseni ensin. Aloitimme radan varmasti ja Hoedemaker kehui meitä. Kuitenkin radan keskivaiheilla Particle alkoi haparoimaan ja se onnistui pudottamaankin yhden puomin. Hoedemaker komensi minua heti ja käski ratsastaa paremmin, jotta hevoseni voisi hypätä paremmin. Tein kaikkeni loppuradan aikana ja loppuradan hypyt sujuivat paremmin kuin koskaan Particlen kanssa. Saimme luvan poistua kentältä, jotta seuraava ratsukko pääsisi kentälle.

”Huh, Carla! Kannatti taas tulla Casin valmennukseen! Teilläkin näytti menevän upeasti Magnolian kanssa!” juttelin ratsuttajallemme, joka oli lähtenyt yhdellä nuorikollamme matkaan. ”Joo, ei voisi enempää tyytyväinen olla, hän on kyllä mahtava!” Carla myötäili. Verryttelimme ratsujamme vieritysten pois ja lopuksi pyysimme Feniä ja Jetteä taluttamaan hevosia, jotta pääsisimme itse juomaan ja palautumaan rankasta valmennuksesta.
Kirjoittanut Asil, VRL-05567

03.03.2017

  3. Päiväkirjamerkintä

Olimme ilmoittaneet Particlen ERJ:n laatuarvosteluun ja jännitys oli sanoinkuvaamaton, kun Davisin meille ostama ”kehäraakki” oli kiillotettu viimeisen päälle. Olimme lähteneet aamuvarhain matkaan ja samassa kyydissä olevan Quinton kohtalo ei huolettanut meitä yhtään. Tiesimme orin olevan laadukas ja sen pärjäävän varmasti laatuarvostelussa hyvin. Kaikkien aluksi epäilemä Particle sen sijaan oli suurempi arvoitus.

Particlen esiinnyttyä kauniisti ja omanarvontuntoisesti tuomareille, niin että Fenkin vähän ihastui siihen, alkoi pahin odotus. Tuomarit laskivat pisteitä loputtoman pitkältä tuntuvan ajan ja julkistivat kaikki tulokset yhtä aikaa vasta aivan päivän lopussa. Emme meinanneet nahoissamme pysyä, kun tulosten julkistamisen aika vihdoin tuli: Ja God Particle sai ensimmäisen palkinnon! Katosimme äkkiä ulos Davisin kanssa peräkanaa yrittäen pitää itsemme koossa. Vihdoin ulkona repesimme kauheaan puhetulvaan ja innostuksen täyttämiin huudahduksiin. ”En voi uskoa, että se teki sen! Ja minä pidin sinua aivan hulluna, kun ostit Particlen! Nyt avataan tänään kyllä shampanjapullo!” Hehkutin Davisille. Ja niin me teimme onnen loistaessa ainakin kilometrin päähän kasvoiltamme.
Kirjoittanut Asil, VRL-05567

28.02.2017

  4. Päiväkirjamerkintä

Particlen siirryttyä jalostuhevoseksi lupaavan kilpailu-uran loppupuolella oli aika ruveta miettimään sille sopivia tammoja. Particlella olikin jo kaksi jälkeläistä, Sakura Fall tammasta Graff Pink ja Graviton Fall tammasta Trinidad Scorpion. Nämä jälkeläiset oli teetetty meille lähinnä omaan käyttöön vähäisen hevosmäärän vuoksi.

Seuraavista tammaehdokkaista vahvimmat olivat tietysti Deus Ex Machina ja Portaferry Star, tallimme ”konkaritammat”, joiden kanssa teetetystä varsasta tulisi aivan varma kilpakenttien tykki. Myös Vishera englantilaisena täysiverisenä osoittautuisi varmasti mielenkiintoiseksi tammavalinnaksi kevytrakenteiselle Particlelle ja se pistettiinkin vahvaan harkintaan Particlen tulevaisuuden morsioksi.

Nuorikkojemme seasta ainoana estepainotteisena tammana James Kidd oli myös varsin sopiva ehdokas ja erityisesti sen ranskalainen suku näytti hyvin mielenkiintoiselta Particlen puhtaan ja perinteikkään hollantilaisen suvun rinnalla. Villinä korttina kenttäpainotteinen Last One Out olisi sopinut sukunsa puolesta Particlelle, mutta Particlen koulu- ja maastoratsastukseen sopimaton luonne pilaisi periytyessään mahdolliset toiveet kenttäpainotteisesta jälkeläisestä.

Vakavampaan harkintaan jätimme ainoastaan Visheran, sillä Deus Ex Machinaa ja Portaferry Staria halusimme vähän säästellä tulevaisuuden varalle. Visherasta pystynemme teettämään varsan viimeistään kesään 2017 mennessä ja suurissa toiveissamme onkin erittäin sporttisen ja keveän mallinen luonteeltaan hieman kuumahko ja energinen huippuhyppääjä.

Villin kortin päätimme heittää saman tien roskakoriin. Vaikka Particlesta ja Last One Outista voisi saada kivan esteratsunkin, niin päätimme säästää Last One Outin tasaisempiluonteiselle orille, jotta olisi edes pieni toivonkipinä saada tuleva jälkeläinen myös kenttäradoille. James Kiddin kanssa Particlelle saatetaan myös teettää jälkeläinen, mikäli Particlelle ei ole suurta kysyntää Romillyn ulkopuolelta. Kirjoittanut Asil

12.01.2017

  5. Päiväkirjamerkintä

Olin lähtenyt Particlen kanssa maastoon jostakin hyvin suuresta mielenhäiriöstä johtuen. Allani alati sätkivä ja ojan pohjia kohti hyökkivä hevonen ei antanut minulle hetkenkään rauhaa komentamiselta, eikä edes aina rauhallisen Timothyn ja sen hoitajan Sallyn seura rauhoittanut Particlen mieltä. Huikkasin Sallylle, että kääntyisimme viereiselle pellolle pakertamaan hieman koulukiemuroita ennen kuin lähtisimme kotiinpäin.

Sally ja Timothy aloittivat heti kauniin ja saumattoman ratsastuksen, kuin suoraan oppikirjoista. Itse väänsin Particlen kanssa perässä ja hyvä, että suoraan pääsimme kulkemaan. Jos joku tuttu kilparatsastaja olisi minut nyt nähnyt, olisi hän varmasti nauranut katketakseen. Näytimme lähinnä kamelilta ja beduiinilta pellon reunaa kyntäessämme. Vaikka Particle kyttäsi hermostuneena ympärilleen, alkoi se onneksi vähitellen ympyröitä tehdessäni hieman rauhoittua.

Saatuani Particlen kasaamaan ajatuksensa alkoi työskentely sujua yllättävän hyvinkin pellolla. Toki emme ikinä pääsisi Timothyn ja Sallyn tasolle, mutta Particlelle jo peräänannossa kulkeminen ja osittainenkin keskittyminen oli maastossa ratsastaessa suuri saavutus. Reilun puolen tunnin ratsastuksen jälkeen päätimme Sallyn kanssa lähteä kotia kohti.

Kotimatkalla Particle oli rauhoittunut jo sen verran, etten joutunut pelkäämään joka askeleella henkeni edestä. En kuitenkaan uskaltanut koko matkan aikana antaa Particlelle pidempiä ohjia, joten kotiin päästyämme jouduin taluttelemaan oria vielä hetken kentällä. Particle puhisi normaalia enemmän ratsastuksen jäljiltä ja hikinenkin se oli stressattuaan pieniä vihreitä miehiä koko matkan. Taputtelin Particlea ja kehuin sitä silti hyvin menneestä matkasta. Particlenhan kanssa jokainen hengissä säilytty maastoilureissu oli hyvin mennyt matka. Kirjoittanut Asil

06.01.2017

  6. Valmennus

Verryttelin Particlen kanssa kevyesti varttitunnin kuluttua alkavaa lempivalmentajani Stacia Tillensin estetreeniä varten. Particle oli energinen ja latautunut, sillä sen kanssa ei ollut hypätty hetkeen isompia esteitä ollenkaan. Jo ihan alkuraveissa Particle ”säikähti” muutaman kerran katsomon tuoleja ja samaan valmennukseen osallistuvaa Icarustakin. Icaruksen säikähtäminen jopa hieman nolotti minua, sillä voiko typerämpää säikähtelynkohdetta enää keksiä…

Ensimmäisiä verryttelyhyppyjä ottaessamme Particle alkoi jo hieman heräämään todellisuuteen: ”Ai me hypätään tänään! JEEE!!” Particlen käytös muuttui yhtäkkiä enkelimäisen kiltiksi ja se lähestyi esteitä kuuliaisesti. Hyppyihin se latasi hiukan liikaa voimaa ja verryttelyhyppymme olivat 80cm esteen sijaan yli metrin esteille sopivia. Yskän kyllä ymmärsi pidemmän hyppytauon takia, sillä Particlen kaltainen estehevonen olisi kaivannut säännöllistä estetreeniä pitääkseen päänsä koossa.

Stacia Tillens saapui vihdoinkin kentän laidalle verryteltyämme Particlen kanssa hyvän tovin. Icarus ja Davis olivat selvinneet vähemmällä verryttelyllä, mutta Icarus olikin sellainen kultapoika, ettei se varsinaisesti olisi edes treenejä tarvinnut pärjätäkseen kilpailuissa. Stacia pyysi meitä heti aloittamaan vaikean suhteutetuilla väleillä olevan kolmen esteen sarjan hyppäämisen. Particle kokosi itsensä nätisti lähdettyämme kohti ensimmäistä estettä. Se ylitti esteet näppärästi ja isolla ilmavaralla, kuten sen tänään oli näköjään tapana. Kuitenkin toisen ja kolmannen esteen välille askeleet eivät osuneet aivan nappiin ja jouduimme tulemaan sarjan vielä muutaman kerran, jotta Stacia tyytyi suoritukseemme.

Seuraavaksi otimme harjoitellun alle vesiesteen, kaksi pystyestettä ja okserin. Stacia halusi painottaa valmennuksissaan esteiden välien ratsastuksen tärkeyttä. ”90% esteratsastuksesta tapahtuu esteiden väleissä! Teidän ON ratsastettava tiet oikein, vaikka ratsunne osaisivatkin korjata virheenne!” palopuhettaan pitävä Stacia aloitti taas.

Aloitimme Particlen kanssa tehtävän hyppäämisen. Vesiesteellä Particle tuntui hieman arkovan vastaremontoitua uutta vesihautaa, mutta hyppäsi yli kuitenkin patistusteni saattelemana. Hypyn aikana suuntasin katseen ja painon jo kohti seuraavaa estettä, sillä mutkasta tuli tiukka. Heti Particlen laskeuduttua otin muutaman puolipidätteen ja voimakkaan johtavan ohjasotteen oikealle saadakseni Particlen jatkamaan oikeaan suuntaan.

Particle kääntyi vaivattomasti kohti tehtävän toista estettä ja annoin sen ottaa muutaman isomman askeleen vauhdin saamiseksi. Particle kokosi itsensä ja hyppäsi notkeasti kuin kissa. Alastulossa ori pärskähti innosta ja sen korvat kääntyivät entistä iloisemmin eteenpäin. Seuraavalle esteelle oli Particlen hyvällä laukalla mahdollista päästä viidellä pidemmällä askeleella. Tie oli hieman kaareva vasemmalle, mutta se oli laskettava tarkkaan, jotta askeleet osuisivat kohdalleen. ”Kolme, neljä, viisi… Jaa hyppy”, laskin mielessäni.

Viimeiselle esteelle kaarsimme hyvin onnistuneen hypyn jälkeen taas hieman vasemmalle, tällä kertaa askeleita oli pakko hieman lyhentää. Particle oli jo sen verran innostunut hyppäämisestä, että jouduin pidättelemään sitä vähän voimakkaammin, jotta se hidastaisi riittävästi saadakseen askeleet sopimaan esteiden väliin. Particle hidasti hidastamistaan, mutta silti tuntui, että se otti yhden askeleen liian isona. Samassa Stacia huusikin: ”Muuten hyvä tehtävä, mutta viimeisen välin ensimmäinen askel jäi hieman pitkäksi! Korjaa se niin teillä tulee radasta ihan nappisuoritus!”

Myös Icaruksen hypättyä toisen tehtävän siirryimme radan ratsastukseen. Tarkoituksena oli treenata ison radan hyppäämistä, joten siksi teimme harjoitushyppyjä vähän vähemmän. Stacia nosti esteet 150cm korkeudelle parin innokkaan tallitytön avustuksella, tai tytöt ainakin yrittivät auttaa kovasti, vaikka olivatkin itse korkeintaan 130cm pitkiä. Esteiden nostamisen jälkeen Stacia pyysi meitä hyppäämään edelliset tehtävät ratana, jonka jälkeen hän antaisi vinkkejä, mitä meidän tulisi seuraaviin kilpailuihin mennessä parantaa.

Suorituksemme jälkeen Stacia antoi vinkiksi keskittyä erityisesti kokoamiseen, hän ihmetteli Particlen innokkuutta ja vaikeuksia koota itseään. Saimme hieman parannettua toisen tehtävän viimeistä esteiden väliä, mutta aivan täydellinen se ei edelleenkään. ”Sillä sekunnin kymmenesosalla, jonka menetätte tässä välissä, tai joka pahimmillaan aiheuttaa pudotuksen, voitte hävitä kilpailunne”, kaikui Stacian sanat vielä illallakin päässäni ja päätin paneutua asiaan oikein hartaudella. Kirjoittanut Asil

02.01.2017

  7. Valmennus

Stacian edellisten treenien jälkeen olimme päättäneet lähteä Particlen kanssa kouluvalmennukseen saadaksemme sen vauhdinhurman kuriin myös lyhyt teisillä radoilla. Lieve oli lupautunut pitämään meille valmennuksen, vaikka häntä lähinnä nauratti ajatus Particlesta kouluratsuna.

Painelimme menemään melkein puolitoistatuntia kovasti valmentautuen ennen kuin Particle alkoi olla kuulolla. Häpesin hieman sitä, etten itse ratsastanut Particlella juuri koulua. Mutta kuten tänäänkin, niin Particle oli aina joka suuntaan sinkoileva hermopotilas kunnon koulutreeneissä ja se oli helpompi antaa esimerkiksi Marcelille läpiratsastettavaksi.

Aloitimme työskentelyn yksinkertaisista pohkeenväistöistä saadaksemme Particlen takaosaa hereille. Muutamien toistojen jälkeen siirryimme piinaavan pitkään työskentelyyn siirtymisten ja temmonvaihteluiden kanssa. Vaikka Particle onnistui joissakin tehtävissä erittäin hyvin, etenkin lisäämisissä, niin se möhli suorituksen aina jollakin tavalla. Joko ori hypähti ”säikähtäen” sivuun tai päästi yhden siirtymisen sarjassa liian pitkälle.

Saatuamme Particlen kuulolle, myönsi Lievekin valmennuksen olleen rankka. ”Jouduin pitkästä aikaa oikein kunnon ajatustyöhön, jotta keksin miten saat sille kaikki avut perille asti. Mutta lopussa kiitos seisoo! Ihanaa nähdä se noin rentona ja hyvin liikkuvana.” Stacia kehui meitä. Kiittelin häntä ja uhkasin, että meistä tulisi hänelle vakiovalmennettava viikoittain. Stacia ei kuitenkaan mennyt lankaan nähtyään kuinka loppu olin valmennuksen jäljiltä ja jouduin lopettamaan härnäämiseni. Taputin Particlea ja päätin yrittää sen kanssa maastokävelyä pitkästä aikaa.
Kirjoittanut Asil, VRL-05567

20.12.2016

  8. Valmennus

Verryttelin Particlea alkavaa valmennusta varten, Stacia oli tulossa pitämään meille valmennusta liittyen uusintaratoihin ja odottelin sitä jo innoissani. Tein Particlen kanssa paljon siirtymisiä ja lisäyksiä saadakseni sen kuulolle paremmin kuin koskaan. Stacia oli jo koonnut muutaman esteen kentälle ja hyppäsin myös niitä lämmitelläkseni Particlen kunnolla.

Stacian saavuttua kentän laidalle höyryävän kuuman kahvikupin kanssa aloitimme työt saman tien. Hän pyysi minua tekemään tiukkamutkaisen neljän esteen radan, sillä hän tiesi sen tuottavan Particlelle ongelmia. Ensimmäisen esteen jälkeen ori olikin jo lähdössä ottamaan lisää vauhtia, vaikka ohjasin sitä koko ajan vasemmalle seuraavaa estettä kohden. ”Ulkoavut voimakkaammin! Kokoa sitä vähän!” Stacia huuteli ohjeitaan. Pääsimme seuraavalle esteelle Stacian avuille, mutta sen jälkeen jouduimme ongelmiin.

Particle halusi kiertää kolmannelle esteelle ylimääräisen esteen takaa, kun minä taas olisin halunnut sen editse. Lopputuloksena oli epämääräinen, erittäin vino hyppy ylimääräisen esteen ylitse. ”Noniin! Otapa se käyntiin välillä ja tulkaa koko homma uudestaan”, Stacia komensi minua. ”Petrataanpas vähän Particle, tällä kertaa minä ohjaan ja sinä voisit vaikka kiltisti totella…” Mutisin lähinnä itsekseni. Harmitti joka kerta, kun epäonnistuin Stacian valmennuksissa. Toinen yritys menikin paremmin ja vielä kolmannen kerran jälkeen Stacia alkoi ohjeistaa uutta rataa.

Hypättyämme ikuisuudelta tuntuneen ajan Stacia antoi meille vihdoin luvan loppuverryttelyihin. ”Ai sinä vähän halusit rääkätä meitä. Olemme molemmat ihan poikki!” syyllistin Stacia. ”Se oli tarkoituskin, nyt pärjäätte seuraavissa kilpailuissa aivan varmasti, mutta jatkakaa näitä treenejä! Se on yllättävän huono uusintaradoilla, joilla tiet merkkaavat. Ei 160cm tason ratsun kuuluisi noin kömpelö olla.” Stacia päätti valmennuksensa opastaviin ja valitettavan tosiin sanoihin.
Kirjoittanut Asil, VRL-05567

05.12.2016

  9. Päiväkirjamerkintä

Ruunikko ori pärskähteli ja heitteli päätään hermostuneesti edestakaisin. Se otti muutaman hypähtävän raviaskeleen ja seisahtui paikoilleen pää pystyssä tarkkailemaan ympäristöään. Silmäilin hevosta mietteissäni. Nuori ori oli hieman huonossa lihassa ja sille oli kuljetuksen ajaksi heitetty päälle myyjän tarjoama virttynyt loimi ja kuljetussuojat. God Particle. Ei se kyllä nimensä veroiselta sillä hetkellä vaikuttanut.

"Mitäs kehäraakkeja sitä ollaan taas osteltu?" Carla ilmestyi uteliaana tallista. Nuori nainen oli yksi ratsuttajistamme ja piikittelevistä kommenteistaan huolimatta oli yleensä yksi siitä pienestä porukasta, joka osasi nähdä näissä ostamissani kehäraakeissa potentiaalia.
"Hyvä tästä vielä saadaan", tokaisin huolettomana. Koitin saada Particlea pysymään aloillaan riisuakseni siltä loimen, mutta ori olisi mieluummin halunnut tanssahdella ympäriinsä pää taivaissa.
"No katsotaas", Carla sanoi ja alkoi auttaa minua. Yhdessä saimme orilta vanhan loimen ja suojat riisuttua.
"Onhan se vähän lihakseton ja huonossa karvassa, mutta kyllä sä olet oikeassa. Eiköhän me tästä jotain saada", Carla hymyili mittailtuaan oria hetken katseellaan. Hymyilin tyytyväisenä ja lähdin taluttamaan God Particlea uuteen asuntoonsa.

God Particle oli tehdä meidät hulluksi ensimmäisinä viikkoinaan ja ilman Carlan apua olisin varmaan luovuttanut orin suhteen. Se oli selvästi stressaantunut ja seissyt aivan liian kauan tyhjänpanttina. Orilla piti olla jonkunlainen ratsukoulutus, mutta aloitimme vähän varovaisemmin varmuuden vuoksi. Teimme töitä ensin maasta käsin ennenkuin siirryimme selkään ja työstimme asioita sileällä pitkään ennen kuin aloitimme hyppäämisen. Pikkuhiljaa Particlesta kuoriutui se esteratsu, jonka olin koko ajan tiennyt oikeasti ostaneeni.

Kirjoittanut davis

01.12.2016