Virtuaalihevonen | A sim-game horse
 Perustiedot Englantilainen täysiverinen, Tamma, Musta (Ee/aa),166cm

Painotuslaji: Esteratsastus
Koulutustaso: Helppo A / 140cm (Tavoitetaso: Helppo A / 140cm)

Omistaja: VRL-10105 ja VRL-05567
Maahantuoja: VRL-10105
Kasvattaja: , Haras de Coulor, FRA

Syntynyt 22.1.2010, 20-vuotias(Satunnainen ikääntyminen)
 Eläkkeellä
 VH16-006-0254


Palkittu I-palkinnolla ERJ:n laatuarvostelussa 31.05.2017 pistein 8 + 40 + 18 + 20 + 14 = 100 p.

First Champion RHLA:n varsinaisessa tilaisuudessa 28.2.2017 pistein 6+9½+9½+7½+8½+9+3+5+8½
(73,889%)

  Kilpailukalenteri
  Lue päiväkirjaa


Kuvista kiitos Tomasz Siergiej
Kaikki tekstit omistajien käsialaa ellei toisin mainita.


Vishera – kuvankaunis tamma oli huutokaupassa myynnissä, kun olimme katsomassa Romillyyn uusia jalostustammoja. Tarkoitus ei ollut ostaa tätä hiukan lihaksettomassa kunnossa ollutta näyttelykehän vetovoimaisinta timanttia, mutta Davisin kävi sääliksi tammaa, koska tarjouksia siitä ei tullut. Kotiin saavuttuaan tamma näytti meille heti ensimmäisinä viikkoina, ettei se ollutkaan mikään bimbo kaunistus, vaan siitä oli oikeasti kilpahevoseksi. Hämmästyimme tamman rohkeasta luonteesta ja laitoimmekin sen heti koulittavaksi, jotta pääsisimme sen kanssa tositoimiin.

Halvalla ostettu tamma yllätti meidät kaikki napsimalla sijoituksia erityisesti esteradoilta tämän tästä. Vishera olikin lihaksia saatuaan osoittautunut niin hyväksi ostokseksi, ettei toista samanlaista vahinkoa voisi sattua. Olimme erittäin ylpeitä tammasta, kun saimme sen siirrettyä jalostuskäyttöön ja Vishera onkin osoittautunut yhdeksi parhaaksi jalostutammaksi, joita Romillyssä on ollut.

Ulkonäöltään hyvinkin prinsessamainen Vishera ei ole käytökseltään mikään kukkanen. Karsinansa tamma sotkee kuin mikäkin possu ja vähän väliä sen ruokakuppiakin saa pestä pienten kakkavahinkojen jäljiltä. Tamma on kuitenkin hyvin kiltti, vaikka välillä tuntuu, että se kiusallaan piehtaroi tarhan mutaisimmissa paikoissa juuri pesun jälkeen. Ratsastaessa helppo ja herkkä Vishera on kuin unelma ja sen kanssa voikin huoletta lähteä liikkeelle koska tahansa.

Sotkuinen tamma on aina harjausta vailla ja se nauttii saamastaan huomiosta täysin siemauksin. Tammaa on toisaalta kiitollista harjata, sillä sen kanssa todella näkee työn jäljen, kun kauheasta mutapallerosta kuoriutuu mitä upeimman näköinen musta kiiltävä karva. Vishera kuitenkin pilaa ilon saman tien päästessään vapaaksi pyörähtäen maahan, kuin sen jalat eivät kantaisi lainkaan. Tamma rakastaa piehtaroimista ja se pyllähtääkin maahan missä milloinkin paikkaa tarkemmin valitsematta. Onneksi Vishera rakastaa myös vettä ja se onkin helppo pestä aina tarpeen tullessa, joka on harvinaisen usein.

Ratsastaessa Vishera on luotettava ja helppo. Sen kanssa on nautinto työskennellä herkän ja vastaanottavaisen luonteen vuoksi. Vishera loistaa niin koulu- kuin esteradoilla, mutta vaativimpiin liikkeisiin sen taidot eivät riitä. Pelottomasti hyppäävä Vishera on haka pitkäteisillä esteradoilla, joissa nopea tempo ratkaisee voittajan. Väsymätön ja kestävä tamma jaksaa pidemmänkin radan jälkeen vielä irroitella muutaman ilopukin kera.

Herkkä Vishera vaatii ratsastajaltaan pehmeän käden ja vakaan istunnan, sillä herkkyydeltään se ei välttämättä erota tahattomia istuntavirheitä, vaan luulee niitä avuiksi kaartaa jatkuvasti vasemmalle tai muuta vastaavaa. Liian kovakätisen ratsastajan kanssa Vishera alkaa kuumumaan ja hyppimään pystyyn paetakseen jatkuvaa painetta. Herkän käden kanssa Vishera onkin aivan toista luokkaa, riittää melkein pidätteen ajattelu jo, niin tamma vastaa apuihin.
  Suku ja jälkeläiset
Tuontisukuinen
Bulldozer evm
m, 170cm, xx
Opteron evm
rt, 168cm, xx
Bobcat evm
Queen of Diamonds evm
Lilou de Giles evm
m, 165cm, xx
Charlemagne evm
Léontine I evm
Duchess C evm
m, 165cm, xx
Lord Protector evm
rn, 170cm, xx
Chancellor evm
Priscilla evm
Rozenn de Tremblay evm
m, 168cm, xx
Predator evm
Rosemonde evm

Jälkeläisiä yhteensä 5
1. s.18.11.2016 KWPN-o Man of War om. Romilly i. Fall of Icarus
2. s.14.12.2016 XX-o Kukulkan Ly om. Romilly i. Xibalba
3. s.01.02.2017 KWPN-t Trinity Fall om. Romilly i. Tiberius
4. s.14.02.2017 HANN-o Iconic Fall om. September Stud i. Iconoclast
5. s.25.04.2017 XX-t Excavator Fall om. Romilly i. Head Held High
evm Hevosta ei ole olemassa virtuaalimaailmassa.

  Lue sukuselvitys