Huomaathan, että Romilly on virtuaalitalli eikä mitään tapahdu oikeassa elämässä. Kuvissa esiintyvillä eläimillä tai ihmisillä ei ole mitään tekemistä tallin kanssa.

Please note that Romilly is a sim-game stable and nothing happens in real-life. The animals and people appearing on the pictures have nothing to do with this sim-game stable.

Niño Precioso - päiväkirja

Yhteensä 1 merkintää.

  1. Valmennus

Niño leikki riimussaan kiinni olevalla ketjulla ja minun ärähtäessä lopetti hieman pettyneen näköisenä luimistellen korviaan. Kiristin satulavyön paikoilleen ja nappasin suitset karsinan ovenpielestä. Niño otti kuolaimet kiltisti suuhunsa ja malttoi pysyä aloillaan minun kiristäessä leuka- ja turparemmit kiinni. Vedin vielä itselleni kypärän päähän ja lähdin sitten taluttamaan oria kentälle. Stacian valmennus alkaisi vasta reilun varttitunnin kuluttua ja meillä olisi vielä hyvin aikaa verrytellä ennen sitä.

Ulkona oli hieman painostava ilma ja taivaalle oli kerääntynyt tummia pilviä, jotka enteilivät sadetta. Toivoin että ilma pysyisi kuivana vielä valmennuksen ajan, sillä molemmat maneesit oli jo varattu enkä ollut tajunnut varata ylimääräistä vaatekertaa mukaani tallille. Saapuessamme kentälle huomasin olevamme ensimmäisiä paikalla. Talutin Niñon sisälle portista ja hyppäsin sen selkään. Ohjasin orin uralle kävelemään pitkin ohjin. Kävelimme rauhalliseen tahtiin muutaman kierroksen ennen kuin aloin keräämään tuntumaa ja siirsin orin raville. Pikkuhiljaa muutkin valmennukseen osallistuvat ratsukot alkoivat valua kentälle. Verryttelin Niñoa ensin ravissa hyvän aikaa tehden ympyröitä ja taivutuksia ja otin sitten harjoituksiin mukaan myös laukkaa. Olin saanut hevosen jo hyvin lämmiteltyä kun Stacia saapui paikalle. Nainen ilmaisi tutun huolen säästä ja jatkoi sitten kertomalla valmennuksesta. Hyppäisimme ensin muutamia yksinkertaisia tehtäviä lämmittelyksi ja siirtyisimme sitten harjoittelemaan vesiestettä. En ollutkaan vielä kokeillut sitä Niñon kanssa.

Hyppäsimme ensin muutamaa pystyä ja okseria. Saimme hypätä aluksi melko vapaasti omassa tahdissa Stacian seuratessa sivusta ja kommentoidessa välillä suorituksiamme. Niño tuntui erityisen pirteältä ja sainkin vähän pidätellä hevosta ettemme hyppineet esteitä täysin holtittomasti. Hyppäsimme lämmittelyesteitä aikamme kunnes Stacia alkoi olla tyytyväinen ratsukoiden yhteistyöhön. Seuraavaksi siirryimmekin vesiesteen pariin. Stacia esitelmöi vesiesteen hyppäämisestä aikansa ja päästi sitten ensimmäisen ratsukon kokeilemaan. Seurasin muiden suorituksia mielenkiinnolla ja meidän vuoron tullessa nostin laukan. Niño hypähti innoissaan eteenpäin ja istuin hetkeksi alas satulaan rauhoittaakseni ensin sen tahtia. Kun ori oli taas hyvin kuulolla ohjasin sen esteelle. Lähestyimme suorassa linjassa estettä ja Niño tuijotti sitä korvat hörössä hieman jännittyneen oloisena. Ratsastin oria varmuuden vuoksi vähän eteen ja se otti valtavan loikan haudan yli. Hyppy lähti hiukan kauempaa kuin oli tarkoitus ja Niño laskeutui juuri ja juuri veden reunalle. Stacia neuvoi tukemaan hevosta enemmän ratsastuksella, sillä se oli selvästi vielä hiukan kokematon vesihaudalla. Seuraavalla kierroksella este onnistuikin jo paljon paremmin.

Vesiesteen hyppäämisen jälkeen kokeilimme vielä sisällyttää sen pieneen rataan, jonka Stacia oli kyhännyt kentälle. Hyppäsimme ensin pystyn lyhyeltä sivulta ja jatkoimme melko helppoja teitä pitkin kahden esteen sarjalle, vesiesteelle ja vielä yhdelle okserille. Rata onnistui Niñolta verrattain hyvin. Lopputunnista se ei enää jaksanut riekkuakaan ylimääräistä ja kuunteli apujani hyvin edeten hyvässä laukassa. Kiitin Niñoa suorituksen jälkeen ja aloin tehdä loppuverryttelyjä antaen hevoselle kevyempää tuntumaa. Ravaillessamme pitkin uraa huomasin vesipisaroiden alkavan tipahdella taivaalta. Sade yltyikin äkkiä varsinaiseksi monsuuniksi ja totesin olevan parempi siirtyä talliin ja antaa Niñon kävellä koneessa hetken aikaa. Pysäytin hevosen niille sijoilleen ja hyppäsin sen selästä alas lähtien taluttamaan sitä vauhdilla pois kentältä. Talliin päästyämme olimme molemmat kuin uitettuja ja kirosin huonoa tuuriani alkaessani riisua Niñoa varusteista. Se ei vaikuttanut olevan moksiskaan sateesta, luultavasti raikas suihku oli tehnyt vain hyvää treenin jälkeen. Kirjoittanut davis, VRL-10105

09.03.2017