Huomaathan, että Romilly on virtuaalitalli eikä mitään tapahdu oikeassa elämässä. Kuvissa esiintyvillä eläimillä tai ihmisillä ei ole mitään tekemistä tallin kanssa.

Please note that Romilly is a sim-game stable and nothing happens in real-life. The animals and people appearing on the pictures have nothing to do with this sim-game stable.

Nagano Flame - päiväkirja

Yhteensä 1 merkintää.

  1. Valmennus

Jette odotteli jo Naganon kanssa tallin pihassa, kun kiirehdin Divin kanssa paikalle. Vaihdoimme hevoset nopeasti ja ohjeistin naista kävelyttämään Diviä vielä hetken aikaa, sillä meidän loppukäynnit olivat jääneet lyhyiksi. Jette nyökkäsi vastaukseksi ja lähdin taluttamaan Naganoa estekentän suuntaan kelloani vilkuillen. Emme olleet vielä pahasti myöhässä, mutta tiesin ettei Cas pitänyt odottelusta.

Estekentälle oli rakennettu kokonainen rata erikorkuisia esteitä ja Cas sääti vielä yhden esteen puomeja minun saapuessa paikalle. Mies loi minuun merkitsevän katseen kulmiensa alta, muttei kommentoinut myöhästymistäni sen enempää. Kiiruhdin Naganon kanssa kentän aitojen sisäpuolelle ja aloin tarkistamaan satulan remmejä pikaisesti. Saatuani viimeisenkin jalustinhihnan oikean pituiseksi ponnistin itseni tamman selkään ja ohjasin sen uralle kävelemään. Ruunikko lähti etenemään verkkaisesti leikkien kuolaimellaan ja tutki katseellaan esteitä uteliaana. Kävelimme muutaman kierroksen, jonka jälkeen keräsin ohjat tuntumalle ja siirsin Naganon raviin. Lupasin mielessäni pitkittää loppukäyntejä, sillä Nagano oli viimeinen ratsastettava siltä päivää. Voisimme lähteä vaikka maastoon.

Nagano ei paljon verryttelyjä kaivannut vaan tamma tuntui olevan heti valmis työntouhuun. Ravailin sen kanssa kuitenkin jonkin aikaa taivutellen ja askeleen pituutta säädellen kunnes olimme molemmat lämmitelleet tarpeeksi. Siirsin ratsuni takaisin käyntiin ja vilkaisin Casin suuntaan. Mies oli seuraillut verryttelyjämme kentän laidalla tupakkaa poltellen ja ohjeisti minua ottamaan pari vapaavalintaista lämmittelyhyppyä vielä ennen ensimmäistä tehtävää. Nyökkäsin ja tutkailin hetken estevalikoimaa miettien mistä olisi helpoin aloittaa. Päädyin matalimpiin esteisiin, sinivalkoiseen okseriin ja vihreäkeltaiseen pystyyn. Nostin laukan ja ohjasin Naganon ensin pääty-ympyrälle tunnustellakseni sen askellusta ja vastetta pidätteisiin. Ympyrän jälkeen jatkoimme pitkälle sivulle ja Naganon huomatessa pääsevänsä vihdoin hyppäämään se nosti korvansa pystyyn ja lisäsi hieman vauhtiaan. Hyppäsimme esteen leikiten ja jatkoimme pystylle, jonka ylitimme vähintään yhtä helposti. Tulimme esteet vielä toiseen kertaan ja siirsin tamman sitten raville odotellen seuraavia ohjeita.

Aloitimme varsinaisen valmennuksen yksittäisillä esteillä. Ensin Cas pyysi minua hyppäämään 120cm-korkeuteen asetetun pystyesteen pääty-ympyrällä. Annoin taas laukka-avut Naganolle ja suuntasimme kentän päätyyn. Käänsin tamman ympyräuralle ja koitin tähdätä keskelle estettä pitäen linjan kaarevana. Naganolla oli hieman liikaa vauhtia ja se puski ulos ympyrältä ensimmäisellä hypyllä. Cas korjasi heti kaikki tekemäni virheet ja pyysi meitä yrittämään uudestaan. Seuraavalla kerralla pysyinkin paremmin hereillä ja sain ennakoitua Naganon eteenpäinpyrkimyksen. Kun saimme suoritettua ympyräesteen Casinkin mielestä mukiinmenevästi, mies pyysi meitä seuraavalle esteelle. Siirsin Naganon käyntiin ja seurasimme valmentajaamme kentän keskelle, jossa komeili vielä kymmenisen senttiä edellistä estettä korkeampi okseri. Este oli koottu uraan nähden hieman viistoon ja Cas pyysikin meitä tulemaan sen koko radan leikkauksella sisällyttäen laukanvaihdon hyppyyn. Nostin taas kerran laukan ja Nagano lähti innoissaan eteenpäin. Laukkasimme uraa pitkin ja pitkän sivun alusta käänsin tamman vastakkaiseen kulmaan. Nagano yritti taas hieman lisätä vauhtiaan ja pidättelin sitä pitääkseni hypyn hallittuna. Samaan aikaan Naganon ponnistaessa hyppyyn asetin sitä hieman vasemmalle ja laskeuduimmekin jatkaen oikeassa laukassa. Kiitin tammaa suorituksesta ja kuuntelin Casin kritiikit, joita tulikin yllättävän vähän. Okseria emme hypänneetkään kuin pari kertaa ja siirryimme taas uuteen tehtävään; kahden esteen sarjaan pitkällä sivulla. Korkeutta esteillä oli saman verran kuin edellisellä okserilla. Suorassa linjassa oleva kaksoissarja ei sekään juuri tuottanut ongelmia minulle ja Naganolle, jotka olimme hypänneet vastaavia jo monet kerrat ja hyppäsimme sarjan vain muutaman kerran. Hieman saimme sanomista askelmääristä sarjavälissä ja suoran linjan pitämisestä.

Valmennus jatkui samalla kaavalla vielä pienen hengähdystauon jälkeen. Aloitimme hieman normaalia pidemmällä okserilla, joka oli pystytetty toiseen päätyyn vinosti uraan nähden. Casin annettua ohjeet nostin laukan Naganon kanssa ja suunnistimme okserille. Naganolta alkoi jo suurin puhti hiipua eikä se enää yrittänytkään rynniä esteille vaan menomme alkoi olla varsin hillittyä. Sain pidettyä linjankin hyvin ja Cas jopa kehui suoritustamme keksimättä juuri ollenkaan parannettavaa. Okserin jälkeen emme enää hypänneetkään yksittäisiä esteitä vaan Cas pyysi meitä seuraavaksi tulemaan edellisiä esteitä pieninä ratoina. Ensin hyppäsimme kaksoissarjan ja kaksi okseria. Aloitimme kentän keskellä olevalta okserilta, jonka jälkeen etenimme uraa pitkin seuraavaan päätyyn, hyppäsimme siellä toisen okserin ja vielä viimeiseksi sarjan. Keskittymiseni alkoi hieman herpaantua sarjan kohdalla ja kuulin puomin kolahtavan viimeisen hypyn aikana, mutta emme sentään pudottaneet sitä. Seuraavaksi hyppäsimme okserit ja pystyesteen ympyrällä, joista suoriuduimme jo paremmin. Viimeisenä tehtävänä Cas pyysi meitä hyppäämään vielä sarjan ja pystyn, jonka jälkeen pääsimme tekemään loppuverryttelyä. Aloin olla jo ihan poikki päivän ratsastuksista ja Naganonkin kaula kiilteli hiestä. Annoin tamman venytellä kaulaansa ja ravailla omaa tahtiaan pari kierrosta. Päätin pitää lupaukseni ja käydä vielä pienellä kävelylenkillä maastossa.

Casin kommentoitua vielä viimeiset mielipiteensä ja ohjeensa valmennuksen päätteeksi ratsastin Naganon ulos kentän portista ja käännyimme kohti maastoreittejä. Päästyämme siistiltä tallin piha-alueelta metsän laitaan valitsin reitin, joka kiersi kentät ja tallirakennukset palaten tallin pihaan sopivasti kilpatallin nurkille. Nagano käveli verkkaisesti ympäristöään tarkkaillen ja annoin sen määrätä tahdin. Kirjoittanut davis, VRL-10105

22.06.2018