Huomaathan, että Romilly on virtuaalitalli eikä mitään tapahdu oikeassa elämässä. Kuvissa esiintyvillä eläimillä tai ihmisillä ei ole mitään tekemistä tallin kanssa.

Please note that Romilly is a sim-game stable and nothing happens in real-life. The animals and people appearing on the pictures have nothing to do with this sim-game stable.

Jimmy Choo - päiväkirja

Yhteensä 2 merkintää.

  1. Valmennus

Jimmy asteli tallista ulos hyvin rauhallisesti ja lähti seuraamaan minua maneesille. Aamuaurinko oli juuri ja juuri kivunnut puiden yläpuolelle ja maa oli vielä huurun peitossa. Olimme Jimmyn kanssa tuttuun tapaan ensimmäisinä maneesilla. Muut valmennukseen osallistuvat raahautuisivat paikalle seuraavan puolen tunnin sisällä. Talutin orin urien keskelle ja kapusin sen selkään. Lähdimme kävelemään uraa pitkin muutaman kierroksen alkukäyntejä.

Kun Jimmy oli rahnustanut tarpeeksi pitkään annoin sille eteenpäinvievät avut ja se siirtyi rauhalliseen raviin. Annoin Jimmyn ravailla pitkin ohjin tehden pääty-ympyröitä samalla ja hetken päästä siirryimme laukkaan. Kun olin saanut Jimmyn heräilemään tähän päivään, muut osallistujat olivat yksitellen täyttäneet maneesin. Pienen hetken kuluttua valmentajammekin Guido Caruso asteli maneesiin pidellen vielä aamukahvia käsissään. Annoin Jimmyn taas levätä muutaman käyntikierroksen ajan kun muut viimeistelivät lämmittelynsä.

Caruso aloitti valmennuksen tuttuun tapaan siirtymisharjoituksilla. Hän kiinnitti erityistä huomiota puhtaisiin siirtymisiin ja hevosten eteenpäinpyrkimykseen. Onnekseni olin saanut Jimmyn moottorin käyntiin ja ori suoriutui tehtävistä varsin mallikkaasti. Ravasimme suoraa uraa kooten hevosia hieman ja teimme voltteja käynnissä, pysähdyksiä, laukannostoja pysähdyksestä, laukannostoja käynnistä ja pysähdyksiä laukasta. Pääni alkoi olla jo pyörällä kun Caruso viimein alkoi ohjeistaa seuraavaa tehtävää.

Seuraavaksi otimme työn alle taivutukset ja väistöt. Jimmy alkoi käydä jo melkein kuumana mikä oli hyvin epätavallista. Teimme aluksi avotaivutuksia pitkille sivuille ravissa, jonka jälkeen siirryimme sulkutaivutuksiin. Kun Caruso oli tyytyväinen pitkällä sivulla työskentelyyn, jatkoimme harjoituksia keskihalkaisijalla ilman valmiin uran tuomaa turvaa. Jimmy oli kuitenkin jo kokenut kouluratsu eikä uranvaihto sille tuottanut ongelmia. Teimme vielä pohkeenväistöharjoituksia ravissa ja laukassa, jonka jälkeen aikamme alkoikin olla lopuillaan.

Jimmy oli saanut hiukan hikeäkin pintaan valmennuksen jäljiltä ja oma naamanikin punoitti kauniisti. Taputin oria kaulalle ja annoin sen ravailla pitkin ohjin muutaman kierroksen ennen kuin siirryimme käyntiin. Jimmy pärskähteli tyytyväisenä ja venytti kaulaansa. Kirjoittanut davis, VRL-10105

28.02.2018

  2. Päiväkirjamerkintä

Olimme ajaneet ensin kuolettavan tylsää moottoritietä kilometritolkulla ja sen jälkeen vielä tuntikausilta tuntuneen ajan huonokuntoisia mutkikkaita asfaltti- ja hiekkatietä pitkin. Ajattelin jo turhautuneena, että hevosen olisi paras olla sen arvoinen. Saavuimme vihdoin siistin ratsutallin pihapiiriin ja parkkeerasimme hevosauton sille osoitetulle paikalle.

Purkautuessamme autosta meitä vastaan tuli iloisennäköinen mieshenkilö, joka esittäytyi Jensiksi. Mies tuntui olevan varsin supliikki henkilö, joka kätteli meistä jokaista eikä hiljentynyt hetkeksikään. Kun olimme esittäytyneet ja vaihtaneet kuulumiset, Jens ohjasi meidät lähimpään vaaleatiiliseen tallirakennukseen. Talli oli klinikkamaisen puhdas ja valoisa sisältä. Jens käveli reippain askelin tallikäytävää pysähtyen sitten yhden karsinan eteen. Kaltereiden välistä meitä tarkkaili tumma silmäpari ja karsinan oveen ripustetusta liitutaulusta luin nimen Jimmy Choo. Jens avasi karsinan oven ja alkoi pitää myyntipuhettaan.

Jimmy osoittautui heti hyvin rauhallisenoloiseksi oriksi. Sitä olisi oikeastaan voinut luulla ruunaksi ellei olisi tiennyt toisin. Orin varustaminen sujui käden käänteessä ilman sen suurempia ongelmia ja hetken kuluttua olimmekin kentänlaidalla seuraamassa koeratsastusta. Olimme tällä kertaa pistäneet Fenin koeratsastajaksi. Jimmy vaikutti ensin hiukan laiskanoloiselta, mutta kun Fen oli ravaillut sen kanssa jonkun aikaa tuntui hevonen syttyvän. Se esitteli meille upeaa kokoamisastetta ja kauniita askellajejaan vaivattoman näköisesti. Kun Fen oli aikansa testaillut Jimmyä, aloimme miettiä osstopäätöstämmee. Orissa tuntui olevan potentiaalia kouluratsuksi ja se oli toki kaunis kuin mikä. Pienen kokouksen jälkeen ilmoitimme Jensille päätöksemme ja mies tuntui olevan varsin tyytyväinen. Kirjoittanut davis, VRL-10105

06.05.2014