Huomaathan, että Romilly on virtuaalitalli eikä mitään tapahdu oikeassa elämässä. Kuvissa esiintyvillä eläimillä tai ihmisillä ei ole mitään tekemistä tallin kanssa.

Please note that Romilly is a sim-game stable and nothing happens in real-life. The animals and people appearing on the pictures have nothing to do with this sim-game stable.

Dream of Scipio - päiväkirja

Yhteensä 2 merkintää.

  1. Päiväkirjamerkintä

Olimme kilpailleet Scipiolla muutamissa kenttäratsastuskilpailuissa, mutta se ei ollut menestynyt mainittavan hyvin. Nyt Scipio oli kuitenkin edellisenä päivänä selkeästi hoksannut jotain ja napannut voittosijan! Olimme olleet mahdottoman ylpeitä Scipiosta ja se olikin saanut illan mittaan läjäpäin porkkanoita sekä rapsutuksia.

Tänään Scipiolla oli kevyt verryttelypäivä rankkojen kilpailujen jäljiltä ja olin lähtenyt sen kanssa maastoon. Scipion hengitys höyrysi ja kaviot kopisivat vasten asfalttia kävellessämme tien viertä. Lumen alkaessa leijailemaan maahan ja päästyämme pienelle metsätielle nostimme ravin. Scipio tuntui hieman väsyneemmältä kuin yleensä, mutta se ravasi silti halukkaasti eteenpäin.

Päästyämme pienelle pitkää ruohoa kasvavalle niitynkaistaleelle pyrähdimme laukkaan. Laukkasimme ja ravasimme hetken niityllä tehden suuria ympyröitä ja jumpaten Scipion kipeytyneitä lihaksia vetreämmäksi. Jumppaaminen teki minullekin hyvää, Stacia oli pitänyt minulle edellisenä päivänä rankan treenin Mathemanicin kanssa ja olin itsekin aivan hajalla.

Niittyjumpan päätyttyä lähdimme kävelemään kotiin pitkin ohjin. Rakastin Scipion kanssa maastossa ratsastamista, sillä silloin minun ei tarvinnut huolehtia yhtään mistään Scipion pomminvarman luonteen vuoksi. Huokaisimme yhteen ääneen Scipion kanssa ja räjähdin nauramaan. Kirjoittanut Asil

01.02.2017

  2. Valmennus

Kiristin vielä satulavyön selästä käsin ja päästin Scipion sitten kävelemään sisemmälle uralle. Meidän lisäksi kentällä pyöri muutama muukin ratsukko, jotka olivat osallistumassa samaan valmennukseen. Kävelin Scipion kanssa muutaman kierroksen ennen kuin aloin verryttelemään sitä ravissa. Tein rutiininomaisesti hieman ympyröitä ja temponvaihteluita. Kokeilin vielä miten hommat sujuu laukassa ja päästin Scipion takaisin kävelemään. Ori tuntui omalta erinomaiselta itseltään. Scipion kanssa oli aina mukavaa osallistua mihin tahansa, sen kanssa ei tarvinnut kuin hieman kokeilla miten vaihteet toimivat ja ori oli valmis. Stacia ilmestyi kentän laidalle kun muutkin olivat saaneet ratsunsa hyvin tuntumalle ja virkeiksi. Nainen pujahti aidan välistä kentän puolelle ja viritti mikin suupieleensä saadakseen äänensä kuuluviin. Scipio höristi hieman korviaan ja kuulosteli hetken uteliaana, kun Stacian ääni kaikui kentällä tämän selostaessa valmennuksesta. Rapsutin orin harjaa hieman ja se laski taas päänsä huomatessaan, ettei mitään sen jännempää tapahtunutkaan.

Aloitimme valmennuksen muutamalla helpommalla harjoituksella. Ensin hyppäsimme kahden esteen sarjaa ja sitten yksittäistä 150cm-korkeaa okseria. Scipio loikki esteiden yli innoissaan korvat pystyssä. Kiitin oria viimeisen hypyn jälkeen taputtamalla sitä kevyesti kaulalle ja hidastin sitten takaisin käyntiin. Scipio pärski innostuneena ja olis selvästi halunnut jatkaa rataa. Staciakin huomasi harjoituksen olleen varsin helppo koko porukalle ja pyysi muutamaa valmennusta seuraavaa tallityöntekijää avukseen muokkaamaan esteitä. Kentälle muodostui pienessä tuokiossa kolmen esteen sarja, muuri, muutama yksittäinen este ja okserikin nostettiin vielä kymmenen senttiä ylöspäin.

Aloitimme kokeilemalla kaikkia esteitä yksittäin. Muuri osoittautui varsin pelottavaksi muutaman nuoremman hevosen mielestä ja minunkin mieleeni heräsi pieni pelko, hevoset kun olivat hyviä seuraamaan toistensa esimerkkiä. Nostin laukan ja Scipio lähti innoissaan häntäänsä huiskien eteenpäin. Kaarsin kentän toisessa päädyssä saadakseni suoran linjan muurille. Scipio nosti hieman päätään ylös ennen estettä ja loikkasi sitten valtavalla voimalla yli laskeutuen pehmeästi toiselle puolen. Stacia kehui meitä suorituksestamme ja kiitin Scipiotakin uudelleen. Jäimme taas odottelemaan vuoroamme ja seuraamaan muiden suorituksia.

Kun olimme kaikki saaneet tarpeeksemme yksittäisten esteiden hyppimisestä, päätimme kokeilla vielä koko rataa. Scipio alkoi jo käydä hieman kierroksilla ja nyppi ohjia käsistäni. Ehdin tuskin ajatella eteenpäin vieviä apuja, kun Scipio jo ampaisi täyteen laukkaan häntä tötteröllä. Otin hieman voimakkaamman pidätteen ja ohjasin hevosen ensimmäiselle esteelle. Scipio ponnisti okserin yli hieman liioitellulla ilmavaralla ja lyhensin sitä taas heti esteen jälkeen. Pysty, pysty, sarja, okseri... Etenimme varsin vauhdikkaasti esteeltä toiselle ja sain tosissani pidätellä Scipiota. Ori olisi halunnut mennä niin kovaa kuin kavioista lähti ja loikki esteiden yli innoissaan. Viimeisenä vielä muuri ja Scipion laskeuduttua toiselle puolen estettä annoin sen mennä. Scipio lisäsi tottuneesti vauhtia saadessaan löysempää ohjastuntumaa. Se olisi laukannut varmaan vielä neljä kierrosta ja hypännyt pari estettäkin, mutta hidastin pikkuhiljaa ravin kautta käyntiin. Siirryimme pois muiden tieltä viereiselle kentälle vielä rauhoittumaan. Annoin Scipion ravata pidemmin ohjin ja se venytti kaulaansa tyytyväisenä. Ravasimme muutaman kierroksen molempiin suuntiin ja lähdimme vielä muiden kanssa kävelemään maastoesteradalle. Kirjoittanut davis, VRL-10105

22.06.2016