Huomaathan, että Romilly on virtuaalitalli eikä mitään tapahdu oikeassa elämässä. Kuvissa esiintyvillä eläimillä tai ihmisillä ei ole mitään tekemistä tallin kanssa.

Please note that Romilly is a sim-game stable and nothing happens in real-life. The animals and people appearing on the pictures have nothing to do with this sim-game stable.

Armani v.d. Bogart - päiväkirja

Yhteensä 2 merkintää.

  1. Valmennus

Armani tanssahteli paikoillaan kärsimättömänä pärskien ja häntäänsä huiskien. Se oli ollut koko päivän hyvin omituisella tuulella. Jo hakiessani oria tarhasta se oli ravaillut jännittyneen oloisena ja karsinassa teutaroinut miten sattuu. Koitin saada hevosta rauhoittumaan parhaani mukaan ja kun se viimein suostui seisomaan aloillaan, päästin sen kävelemään. Raudikko huiskautteli häntäänsä edelleen ja pureksi kuolaimiaan, mutta pysyi käynnissä ja lähti seuraamaan kaviouraa. Pidin nivelkuolaimen ohjia tuntumalla varmuuden vuoksi antaen hevoselle kuitenkin vielä tilaa venyttää kaulaansa. Kävelimme muutaman kierroksen ennen kuin aloitin verryttelemään Armania valmennusta varten. Ori tuntui olevan ihmeellisen energisellä tuulella ja sainkin tehdä sen kanssa kunnolla töitä heti alkutunnista saadakseni sen rauhoittumaan.

Rusnak saapui paikalle minuutilleen ajoissa ja aloitti valmennuksen ripeästi jaarittelematta sen enempiä. Hän pyysi meitä kaikkia siirtymään raviin ja kokoamaan hevosia. Minä ravailin Armanin kanssa jo valmiiksi ja orilla tuntui olevan tänään eteenpäinpyrkimystä sen verran rutkasti, että kokoaminen ei tuottanut ongelmia. Armani alkoi pyöristyä ja astua enemmän alleen. Sen häntä vispasi edelleen villisti mihin Rusnak kiinnitti heti huomiota. Yllättäen mies pyysikin minua siirtämään orin takaisin käyntiin ja aloittamaan kokoamisen rauhallisemmassa tahdissa. Armani teki työtä käskettyä ja kun sain sen kävelemään rennommin aloitin homman uudestaan. Ori tuntui jo paljon rauhallisemmalta ja kun sain sen kulkemaan hyvässä tahdissa koottuna, pyysin uudestaan ravia. Armani hypähti sulavasti raviin ja piti kokoamisasteen hyvin. Tällä kertaa ravikin tuntui paremmalta ja hevonen tuntui keskittyvän. Kaikkien saatua ratsut kulkemaan niin kuin Rusnak halusi aloimme ottaa laukkaa mukaan harjoitukseen. Nostin laukan pitkän sivun keskeltä ja Armani tuntui taas vähän hermostuvan. Rusnakin ohjeita noudattaen aloitin laukannostotkin käynnissä pitäen hevosen koko ajan koottuna. Käynnistä nostettu laukkakin onnistui paremmin, vaikka Armani tuntui edelleen haluavan lisätä vauhtia eikä olisi malttanut pitää yllä pyörivää koottua laukkaa. Jatkoimme harjoitusta niin kauan, että Armanikin alkoi tasoittua ja pystyin pitämään sen laukan rentona.

Aloimme treenaamaan laukanvaihtoja, kun Rusnak oli viimein tyytyväinen työskentelyymme perusratsastuksen osalta. Aloitimme vain muutamalla laukanvaihdolla keskiuralla suorassa linjassa. Armanikin oli rauhoittunut hyvään laukkaan ja käänsin sen keskeltä lyhyttä sivua jatkaen suorassa linjassa kohti seuraavaa sivua. Asetin hevosta varovasti vasemmalle yrittäen pitää avut mahdollisimman eleettöminä - Rusnak oli hyvin tarkka ratsastajan apujen suhteen eikä sietänyt lainkaan huitovia käsiä tai heiluvia jalkoja. Armani hypähti hieman vaihtaessaan laukkaa ja jatkoimme muutaman askeleen ennen kuin toistin saman toiseen suuntaan. Laukanvaihdot onnistuivat verrattain hyvin ja kiitin hevosta varovasti tehtävän päätteeksi. Jatkoimme vaihtoharjoitusta lisäten laukanvaihtojen määrää pikkuhiljaa kunnes kaikki onnistuivat vaihtamaan laukkaa hyväksytysti joka toisella askeleella. Armani alkoi olla jo hikinen ja puuskutti siirtäessäni sen käyntiin. Annoin orille vapaampaa ohjaa ja se venytti kaulaansa pitkälle alas.

Valmennuksen päätyttyä Armanikin tuntui taas omalta itseltään. Se seurasi minua kiltisti talliin ja seisoskeli rauhassa aloillaan minun riisuessa varusteita. Totesin orin kaivanneen vain enemmän liikuntaa, se ei ollut muutamaan päivään päässytkään treenaamaan kunnolla. Huuhtelin hikisimmät kohdat kädenlämpöisellä vedellä ja käärin Armanin kuivatusloimeen. Venyttelin orin jalkoja vielä huolellisesti ja kylmäsin ne. Armanin kuivattua vein sen takaisin tarhaan ettei se keksisi ainakaan kerätä lisää energiaa tallissa seisoskellessaan. Kirjoittanut davis, VRL-10105

14.02.2017

  2. Päiväkirjamerkintä

Kävelin tallin pihan poikki orien tarhoja kohti. Navakka tuuli tarttui takinkaulukseeni ja muodosti pieniä trombeja kuiviin lehtikasoihin. Pakkasta ei ollut, mutta hyytävän kylmä merituuli tuntui iholla kuin olisi satanut pieniä neuloja. Saavuin ensimmäisen tarhan kohdalle, jossa Armani seisoskeli takamus vastatuuleen suuntaan pää nuokuksissa. Avasin portin salvat ja kipaisin hiekkatarhan poikki napsauttamaan narun kiinni orin riimuun. Armani lähti mielellään seuraamaan minua takaisin tallin lämpöön ja otti muutaman raviaskeleenkin tallin pihassa.

Köytin Armanin tallin käytävälle kiinni ja aloin riisumaan loimikasaa sen päältä. Ori mulkoili minua vähän epäluuloisena touhutessani. Harjasin Armanin nopeasti tarkistellen samalla ihon haavojen varalta. Sen karvapeite oli pysynyt kiiltävän puhtaana loimen alla eikä vaatinut sen suurempia puhdistustöitä. Puhdistin vielä kaviot ennen kuin kipaisin satulahuoneen puolelle ja nappasin koulusatulan sekä kankisuitset käsivarsilleni. Armani huiskautti häntäänsä ja nakkeli päätään hurjistuneena minun punnertaessa satulaa sen selkään. Toruin oria ja se mulkaisi minua pahasti. Heitin ohjat Armanin kaulalle ja pujotin kuolaimet sen suuhun. Armani jäi pureskelemaan kuolaimia minun kiristäessä suitsien hihnoja. Käärin vielä tukevat pintelit kaikkiin orin jalkoihin. Etujalkoihin kietaisin vielä varmuuden vuoksi putsit.

Maneesi oli tyhjillään saapuessamme sinne. Tuuli kolisutteli rakenteita ja Armani kuulosteli paukahduksia vähän jännittyneen oloisena. Talutin orin maneesin keskelle ja ponnistin sen selkään. Lähdimme kävelemään oikeaan kierrokseen minun pitäessä ohjia varovaisella tuntumalla varmuuden vuoksi. Armani vaikutti hieman jännittyneeltä ja käveli pää ylhäällä käännellen korviaan kuin pieniä kaikuluotaimia. Kävelimme muutaman kierroksen ennenkuin siirsin orin raviin todettuani, että oli parempi saada sen ajatukset työntekoon jatkuvan varuillaan olon sijaan. Aloin taivutella Armania pienillä ympyröillä, kaarevilla urilla ja avotaivutuksilla. Ori laski päätään ja alkoi pyöristyä pikkuhiljaa harjoitusten edetessä. Kun olin saanut Armanin hyvin kuulolle ja lämmiteltyä aloin hieman koota sitä pienissä pätkissä. Seuraavaksi otin mukaan myös siirtymisiä ja lisäyksiä. Armani alkoi jo vähän puuskuttaa ja se vastasi tarkasti apuihini. Jatkoimme kokoamisharjoituksia laukassa ja ravissa vaihdellen askellalajeja sujuvasti. Armani tuntui työskentelevän mielellään ja keskittyneenä. Se venytti pitkiä jalkojaan kauniisti lisätessä ja liikkui hyvin takaosastaan. Treenattuamme hieman alle tunnin aloin antaa Armanille taas hieman rennompaa tuntumaa. Ori venytteli kaulaansa ja pärskähteli. Ravailimme muutaman kierroksen ja siirsin Armanin sitten taas käyntiin antaen sille vapaat ohjat. Taputin hevosta kaulalle kiitokseksi. Ori tuntui olevan jo sen verran väsynyt treenistä ettei jaksanut kiinnittää huomiota tuulen aiheuttamaan meteliin vaan käveli rauhallisesti loppukäynnit.

Talutin Armanin maneesilta takaisin talliin ja laitoin sen taas kiinni käytävälle. Aloin kuorimaan oria varusteista tutkien samalla ettei sille ollut ilmestynyt hankaumia tai muita vekkejä ratsastuksen ajalta. Vein varusteet takaisin satulahuoneeseen ja heitin jo melkoisen likaiset pintelit patjoineen suoraan pesukoriin. Palasin Armanin luo ja irrotin sen käytävältä taluttaakseni sen pesukarsinaan. Suihkuttelin hikisimmät kohdat lämpimällä vedellä pikaisesti ja palasimme käytävälle, jossa heitin kuivatusloimen orin selkään. Kylmäsin vielä Armanin jalat huolellisesti ja vein sen sitten karsinaan kuivumaan. Tarjoilin orille päivärehut syötäväksi kuivaamisen ajaksi ja palasin itse satulahuoneeseen. Puhdistin Armanin satulan ja suitset pintapuolisesti sillä aikaa kun ori kuivatteli karsinassaan. Kirjoittanut davis, VRL-10105

13.02.2017