Virtuaalihevonen | A sim-game horse
 Perustiedot Hannoverinhevonen, Ori, Mustankimo (Ee/aa/Gg),170cm

Painotuslaji: Esteratsastus
Koulutustaso: Vaativa B / 150cm (Tavoitetaso: Vaativa B / 150cm)

Omistaja: VRL-10105 ja VRL-05567
Maahantuoja: VRL-10105
Kasvattaja: , Gestüt Foth, GER

Syntynyt 21.10.2010, 9-vuotias(Satunnainen ikääntyminen)
 Jalostuskäytössä
 VH16-011-0466


Palkittu I-palkinnolla ERJ:n laatuarvostelussa 31.05.2017 pistein 9 + 40 + 19 + 20 + 15 = 103 p.

Palkittu YLA1-palkinnolla Yleislaatuarvostelun maaliskuun tilaisuudessa pistein 31,5 (15+16,5) - 27,5 (15,5+12) - 17 - 19 - 4 = 99p.

Prime Master RHLA:n varsinaisessa tilaisuudessa 10.3.2017 pistein 7+8+8+10+9+9½+7+10+10 (87,222 %)

  Kilpailukalenteri
  Lue päiväkirjaa


Kuvista kiitos Equine-Evolution & Landgestüt Celle
Kaikki tekstit omistajien käsialaa ellei toisin mainita.


Iconoclast ostettiin meille Saksasta. Olimme Asilin kanssa eksyneet hannover-huutokauppaan, josta päätimme katsella uutta kasvatusmateriaalia Romillyyn. Icon ei ollut sellainen hevonen johon olisin ihastunut heti. Se oli vähän hontelon näköinen nuori ori, joka pyrähteli ratsastajansa alla vähän minne sattuu. Iconilla oli kuitenkin erinomainen suku ja hyppykapasiteettia sillä näytti riittävän, joten päätimme ottaa riskin.

Alunperin tarkoituksenamme oli vähän katsella mitä orista tulee ja mahdollisesti teettää sillä yksi tai kaksi varsaa minkä jälkeen myisimme sen. Icon osoittautui kuitenkin vaikeaksi hevoseksi myydä. Olin jo kirjoittamassa myynti-ilmoitusta orista, kun Asil mainitsi ettei haluaisi ehkä myydäkään sitä vielä ja tulin itsekin toisiin aatoksiin. Loppujen lopuksi päätimme, että Icon saisi viettää loppuelämänsä Romillyssa jalostusorina. Nyt sillä onkin jo useampi hieno jälkeläinen ja suunnitelmissa laatuarvostelut.

Iconoclast on hyvin rauhallinen ja helppohoitoinen hevonen, jonka kanssa touhuaa aina mielellään niin maastakäsin kuin ratsainkin. Ylväänoloinen ori on myös melko tarkka itsestään ja sitä näkee harvoin likaamassa kiiltävänvalkoista karvaansa piehtaroimalla ja karsinansakin se osaa pitää yllättävän siistinä. Toisinaan Icon vie siisteysintonsa vähän liiankin pitkälle eikä esimerkiksi voi sietää syksyisiä kurakelejä.

Ratsastaessa Icon tuntuu olevan aina innoissaan työnteosta. Se on luonnostaan eteenpäinpyrkivä ja fiksu hevonen, joka jaksaa keskittyä niin sileällä kuin hypätessäkin. Icon on äärettömän kuuliainen ratsu ja sen kanssa pärjää hyvin hieman kokemattomampikin ratsastaja, jos vain pysyy orin vauhdissa mukana. Sileällä Icon vaatiikin enemmän ratsastusta lyhyempään muotoon. Ori ravailisi mielellään pitkänä valtavaa vauhtia eteenpäin välittämättä sen suuremmin takaosan käytöstä tai muodosta. Oikealla ratsastuksella sen saa kuitenkin jopa kokoamaan itseään ja rauhoittamaan jalkojaan. Hyppäämisestä ori nauttii silminnähden eikä se kiellä tai pudottele juuri koskaan. Iconilla on kuitenkin varsin iso laukka, joka vaatii toisinaan ratsastajalta tarkkuutta sarjavälien ja kaarteiden kanssa.

Käsiteltäessä Icon on kaikinpuolin vaivaton hevonen. Se seuraa kiltisti mukana taluttaessa, joskin välillä hieman hitaasti. Harjatessa ja varustaessa ori seisoskelee kiltisti paikoillaan antaen ihmisen tehdä toimenpiteet rauhassa. Eläinlääkäri tai kengittäjäkään ei ole Iconille sen suurempi ongelma, vaikka jotkut toimenpiteet ovatkin hieman epämieluisampia. Lastaus oli Iconin kanssa aluksi ongelmallisempaa vanhan trauman takia, mutta koulutuksen avulla tämäkin on saatu hoidettua kuntoon. Välillä on huonompia päiviä, jolloin Icon tarvitsee hevosautoon jonkun turvallisen kaverin. Kisapaikalla ori ei juuri poikkea normaalista käyttäytymisestään ja sillä onkin erinomaiset hermot.

Icon ei juuri perusta muiden hevosten seurasta, ei hyvässä eikä pahassa. Sen voi hyvin tarhata yksin tai muiden kanssa. Tarhassa tai laitumella Icon useimmiten syö tai lepäilee. Se harvemmin riekkuu muiden orien tavoin ympäri aitausta tai liittyy lajitovereidensa johtajuuskiistoihin.
  Suku ja jälkeläiset
Tuontisukuinen
Iconos evm
km, 168cm, hann
Isidor evm
km, 171cm, oldb
Caldwell Z evm
Rosetta evm
Herzogs Milkyway evm
rt, 166cm, hann
Hofmeister II evm
Stardust evm
K Cinnabun evm
m, 168cm, hann
Samaritan evm
m, 169cm, holst
Samson evm
Berlin evm
K Cupcake evm
km, 167cm, holst
Buddha evm
Cheesecake evm

Jälkeläisiä yhteensä 6
1. s.01.10.2016 KWPN-t Pyrate Fall om. Romilly e. James Kidd
2. s.12.01.2017 HOLST-t La Pelegrina om. Liia e. Graff Pink
3. s.12.01.2017 HANN-o Iconos II om. Romilly e. Chantico
4. s.07.01.2017 KWPN-t Chatoya 21 om. Yateley Showjumpers e. Chaponia
5. s.14.02.2017 HANN-o Iconic Fall om. September Stud e. Vishera
6. s.02.03.2017 HANN-o Ikaros CG om. Cranleigh Equestrian Centre e. Desiree
evm Hevosta ei ole olemassa virtuaalimaailmassa.

  Lue sukuselvitys

Iconoclast on tarjolla jalostukseen. Hevoskasvatus-sivulta voit lukea lisätietoa astutuksista.