Huomaathan, että Romilly on virtuaalitalli eikä mitään tapahdu oikeassa elämässä. Kuvissa esiintyvillä eläimillä tai ihmisillä ei ole mitään tekemistä tallin kanssa.

Please note that Romilly is a sim-game stable and nothing happens in real-life. The animals and people appearing on the pictures have nothing to do with this sim-game stable.
Dolivos van de Halor x Bijou du Roch

Ruunikko - Ranskanpuoliverinen - 168cm - Ori
15.2.2018, 1-vuotias (Satunnainen ikääntyminen)


KTK-II

Omistaja VRL-10105 ja VRL-05567 Painotuslaji Kouluratsastus
Kasvattaja VRL-10105 Romilly Koulutustaso Ei koulutettu
Kapasiteetti Grand Prix / 70cm

Dionysos du Milly

Kun Zonjiet Studista tarjottiin upeaa trakehneroria Dolivos van de Haloria tammallemme Bijoulle, meidän ei tarvinnut kovin kauan miettiä yhdistelmää. Ihastuimme Dolivokseen ja etenkin sen ansioituneeseen sukuun ensisilmäyksellä. Bijoun palkittuihin ranskalaisiin sukujuuriin yhdistettynä saisimme varsalle sekä mahtavat lähtökohdat kouluratsuksi että hieman uutta verta selle francais-jalostukseemme.

Bijou varsoi ystävänpäivän jälkeen 15. helmikuuta kauniin ruunikon orivarsan, joka sai nimekseen isänsä nimeä mukaillen Dionysos. Tämän pienen orivarsan kasvua emänsä rinnalla on ollut ilo seurata ja se onkin näyttänyt askellajeissaan kouluratsun elkeitä pienestä pitäen.
Kantakirjattu Hevoskantakirjaan II-palkinnolla tilaisuudessa 11/18 pistein 18 + 18 + 19 + 19 = 74p.
Dionysos on ominaisuuksiltaan ennen kaikkea erinomainen kilpahevonen. Päivittäiset rutiinit hoituvat varsin mutkattomasti tämän hyväkäytöksisen herrasmiehen kanssa, mutta selästä käsin siitä löytyy sopivasti luonnetta. Reaktiivinen ja herkkä Dionysos ei ole ihan joka ratsastajan hevonen, mutta oikealla ratsastajalla siitä löytyy reilusti potentiaalia kouluradoille. Hieman showmiehen vikaakin orista löytyy ja esimerkiksi kilpailupaikoille saapuessaan se ilmoittaa kyllä saapuneensa paikalle päästämällä kovaäänisen hirnahduksen. Mitään erikoisempia tempauksia Dionysos harvemmin järjestää ja sen kanssa tuleekin toimeen normaalilla maalaisjärjellä.

Käsiteltäessä Dionysos on sanalla sanoen helppo. Sitä tuskin löytää koskaan tarhasta loimi vinksallaan tai äksyilemässä karsinastaan hoitotoimenpiteiden aikana. Tarhasta haettaessa se tulee kiltisti vastaan portille - varsinkin sateella tai muuten inhottavassa säässä. Sen verran hienohelmainen Dionysos nimittäin on, että vesilätäköt ja kura ovat ihan hirvittäviä asioita. Taluttaessa ori seuraa kiltisti vierellä korkeintaan pysähtyen välillä herkulliselle ruohotupsulle tai seurustelemaan lajitovereidensa kanssa. Karsinassa Dionysos seisoskelee rauhassa aloillaan ja antaa hoitajan touhuta omiaan. Välillä se saattaa tutkailla harjapakkia tai nuuhkaista varusteita uteliaana, mutta ei nyrpistele sen enempää kavioiden puhdistamista kuin satulavyön kiristämistäkään. Eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa Dionysos osaa käyttäytyä esimerkillisesti tilanteesta riippumatta ja se onkin molempien ammattikuntien edustajien lempihevosia.

Ratsastaessa Dionysos on herkkä ja nopea hevonen. Se soveltuu parhaiten ratsastajalle, joka osaa käyttää eleettömiä apuja ja pitää päänsä kylmänä tiukassakin paikassa. Dionysos kuumuu herkästi etenkin vaativampien tehtävien ääressä ja parhaiten sen kanssa pärjää kun ei lähde mukaan sen hermoiluun vaan ratsastaa sitä rohkeasti eteen ja pitää ohjastuntuman tasaisena ja kevyenä. Paikalleen jäädessä ori saattaa alkaa hyppiä pystyyn tai ottaa askelia väärään suuntaan. Hyvällä ratsastajalla Dionysoksesta löytyykin kapasiteettia vaativimpiin luokkiin asti ja se liikkuu kantaen itsensä kauniisti ja ryhdikkäänä. Orilla on upeat askellajit, joita se esittelee mielellään päästessään kilparadalle. Dionysos on niin ohjas- kuin painoapujenkin suhteen hyvin vastaanottavainen ja nopea, joten sen kanssa saa olla tarkkana oman kehonhallinnan kanssa. Esteet ovat mukavaa vaihtelua koulutuuppauksen lomassa eikä Dionysoskaan karsasta hyppäämistä. Se hyppää mielellään hyvällä tekniikalla, vaikka mikään estetykki se ei olekaan. Maastossa Dionysoksen kansa saa olla tarkkana. Se keksii pelättävää vähän joka puskasta ja saattaa tehdä yllättäviä sivuloikkia varsinkin tylsistyessään. Vaihteleva maasto ja ripeä vauhti ovatkin valttia sen kanssa maastoillessa.
3-polvinen
Evm - hevosta ei ole olemassa virtuaalimaailmassa.
Dolivos van de Halor
KRJ-I, KTK-I, VIR MVA Ch.
rn, 169cm, trak
Corhos
KRJ-II, KTK-II
m, 163cm, trak
Runesaber
KRJ-I, KTK-III, VVJ-III
Concetta
KRJ-I, KTK-II, KV-III
Rosenhof Dagni
KRJ-I, KTK-II
rn, 168cm, trak
Jördis
KRJ-I
Didi
KRJ-II
Bijou du Roch
KTK-II
rn, 171cm, sf
Bergerac du Roch
KTK-I, KRJ-I, KV-II, KVJ AB, Ch, VSN Ch
rn, 169cm, sf
Don Bravado
KTK-II, KRJ-I, KVJ AB, VSN Ch
Carpathia
VIR MVA Ch, KTK-I, VSN Ch
Bonbon du Roch
KTK-II, KV-II, VSN Ch
m, 172cm, sf
Les Granits
KRJ-I, KTK-II, KV-II, KVJ AB
Bellet du Mont
KTK-II

Ei jälkeläisiä.